Повернутися до звичайного режиму

Звіт завідувача комунального закладу освіти ДНЗ ( ясла-садок) Бокоч Юстини Петрівни про проведену роботу з розвитку навчально-виховної діяльності та укріплення матеріально-технічної бази дошкільного закладу в 2015 році

Сьогодні, 22 червня 2015 року, відбувся звіт завідуючої перед громадськістю та педагогічним колективом за 2014 - 2015 навчальний рік.

На збори були запрошені представники селищної ради, батьківські комітети груп, батьки вихованців ДНЗ, громадськість села Нересниця.

Завідуюча ДНЗ Бокоч Юстина Петрівна проінформувала присутніх про роботу дошкільного закладу за звітний період по всіх розділах: від навчально-виховної до адміністративно-господарської.

В 2014-2015 навчальному році заклад продовжив роботу над проблемою «Креативна освіта для розвитку інноваційної особистості», яка охоплювала роботу з педагогами у вигляді консультацій, педагогічних рад, семінарів для навчання, просвіти, обмінів думок, а також досвіду педагогів з цієї теми. Всі заходи проводилися цікаво, з використанням мультимедійної техніки. В роботі з дітьми педагоги Нересницького ДНЗ, в свою чергу, впроваджують інтерактивні та нетрадиційні методи з розвитку креативних вмінь:

нетрадиційні техніки ліплення, аплікації, малювання (пластилінографія, оригамі, малювання тичком, трафаретом і т.д.;

- нетрадиційні техніки розвитку мови дітей – використання різних матеріалів для пальчикових ігор, які стимулюють розвиток;

- свята та розваги в садочку завжди яскраві, веселі та креативні, нові костюми, співдружність з батьками - все це дає змогу розвивати творчі здібності малюків;

- у дошкільному закладі розвиваються креативні здібності не тільки у дітей, але й у батьків. Були організовані сумісні творчі виставки на теми «Осінній вернісаж», «Моя унікальна дитина», де батьки, діти та вихователі показали свою вигадку та фантазію.

2. У Нересницькому дошкільному закладі впроваджується креативно-розвиваюча робота, яка спонукає кожного до творчості як у навчанні, так і в позаурочний час.

3. Завдання з інтеграції дитячого садка та батьків виконувалось на протязі року:

- Сумісні свята, розваги, дні відкритих дверей. Дуже весело у садку пройшло свято Покрова, де виступали діти-козачата, і в конкурсах та змаганнях брали участь батьки .

- Круглі столи «Мої батьки, садочок, я - найщасливіша ця сім'я!» охоплювали різноманітні теми для обговорення: «Розвиваємо мову дітей в сім'ї», «Проблема насилля над дитиною», «Спілкування без конфліктів, чи можливе?», корисно пройшов у січні круглий стіл «Крок до школи» - із запрошенням вчителів, психологів школи, які розповіли про правила прийому, традиції школи, які знання та вміння повинна мати дитина, шкільну зрілість та інше.

- Батьківські збори були проведені у кожній групі, де фахівці розповідали про психологічні особливості дитини кожного віку, кризові моменти, надавали рекомендації щодо виховання та розвитку дітей.

4. Розроблений сайт дошкільного закладу, який постійно оновлюється, вміщує фотозвіти та корисну інформацію для батьків, є презентація садочку. На сайті є зворотній зв'язок із батьками, де вони запитують,' вносять пропозиції щодо покращення роботи дитсадка.

З 2012 року у ДНЗ підтримується програма «Українське дошкілля».

У 2015 році з укріплення матеріально-технічної бази були проведені різноманітні роботи, завдяки підтримці громадськості села та Нересницької сільської ради.

Після виступу Юстини Петрівни, присутні вислухали думку та пропозиції від батьків, громадськості села за пророблену роботу педагогічного колективу та всього персоналу ДНЗ.

Зі словами подяки звернулися до працівників ДНЗ батьки вихованців старшої, середньої групи , а також адміністрація Нересницької сільської ради: сільський голова – Василь Іванович Гасинець.

В цілому, робота дошкільного закладу велася на належному рівні.

Колектив дошкільного закладу дякує всім батькам вихованців за тісну співпрацю, громадськості села Нересниця - за підтримку.

/Files/images/IMG_20150622_101249.jpgЮстина Петрівна – завідуюча Нересницьким ДНЗ: « У дітей немає ні минулого, ні майбутнього, зате, на відмінну від нас, дорослих, вони вміють користуватися сьогоденням». Жан Лабрюйєр/Files/images/IMG_20150622_101309.jpg"Ми зробили усе, що могли, хай хто може, зробить краще." Овідій/Files/images/IMG_20150622_101958.jpg"З видимого пізнаємо невидиме." Г.Сковорода/Files/images/IMG_20150622_102448.jpgЗапитуєте - відповідаємо!/Files/images/IMG_20150622_102445.jpgГолосуємо за дитинство!/Files/images/IMG_20150622_102513.jpgРекомендації: " Щоб знайти новий шлях, треба зійти зі старої дороги."

Кiлькiсть переглядiв: 643